Viesti viisaasti

Viestintävalmennus Leena Jaakkola

 
 

Viesti viisaasti

Tmi Viestintävalmennus Leena Jaakkola

 

20 vuoden kokemus viestinnän haastavien tilanteiden johtamisesta on käytössäsi. Olen käytännön työssä käynyt läpi niin sosiaalisen median haasteet, strategian muutokset, yt-neuvottelut, kouluttanut ja toteuttanut projektien viestintää, hoitanut media - ja sidosryhmäsuhteita, integroinut viestintää ja markkinointia ja tehnyt kaikkea, mitä organisaatioiden viestintä vain voi pitää sisällään.


Koulutukseltani olen FM Jyväskylän yliopistosta viestinnän laitokselta. Sen lisäksi olen käynyt JOKOn, SWEPin, talouspolitiikan johtamiskurssin, valtakunnallisen maanpuolustuskurssin sekä useita kotimaisia ja kansainvälisiä viestintään ja brandinrakentamiseen liittyviä kursseja.


Minulla on työkokemusta rahoitusalalta, rakennusalalta, mediabisneksestä ja elinkeinoelämän järjestöistä. Olen valmentanut lukuisia johtoryhmiä, asiantuntijoita ja viestintäjohtajia eri aloilta usean vuoden ajan.

 

  • Aloitin toimittajana heti lukion jälkeen. Olin vastaavana toimittajan paikallisradiossa Kouvolassa, ja opiskeluajan olin töissä Radio Keski-Suomessa Jyväskylässä. Opintojen ohella aloitin työn Yleisradion tv-uutisissa ja tein talousohjelmaa TV 2:lle.
  • 1995 vaihdoin Yleisradion tv-uutiset ja A-studion Keskuskauppakamarin viestintään. Olin myös Kauppakamarilehden päätoimittaja ja vastasin ansiomerkkimyynnistä.
  • Vuonna 1998 palasin Yleisradioon vastaamaan organisaation sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä. Perinteisen talon viestintä ja brandi uudistettiin täysin. Samalla suoritin Kauppakorkeakoulun JOKO Executive Education-kurssin.
  • 2002 siirryin rakennusalalle SRV Groupiin, jälleen uudistamaan viestintää ja markkinoimaan rakenteilla olevaa Kampin keskusta. 
  • 2004 Sanoma Magazinesin Yritysjulkaisut kaipasi uudistajaa. Teimme kolmeakymmentä hienoa yrityslehteä ja vuosikertomuksia Suomen tärkeimmille yrityksille. Työhön kuului sekä liikkeenjohtoa, tulosvastuuta että luovan organisaation uudistamista ja prosessien kuntoon laittoa. Samalla kävin Sanoma-WSOY:n johdolle suunnatun kansainvälisen vuoden kestävän SWEP-koulutuksen (Sanoma-WSOY Executive program).
  • 2007 palasin jälleen viestintäjohtajan tehtäviin yritysrahoitusmaailmaan Finnveraan. Vastasin viestinnästä, markkinoinnista ja yhteiskuntasuhteista.
  • 2011 aloitin Elinkeinoelämän keskusliiton viestintäjohtajana. Työhön kuului sekä taloudellista että poliitiista viestintää, yhteiskuntasuhteiden hoitoa ja suurten muutosprosessien  vetämistä ja niistä viestimistä, Vaikuttamisviestintä on ollut työn  ydin, mutta tärkeintä oli pitää yllä hyvät suhteet mediaan. 
  • Oman viestinnän valmennusyrityksen perustin joulukuussa 2014. Asiakkaitani ovat yritysjohtajat ja asiantuntijat, yritysten johtoryhmät ja useat järjestöt. Jokainen valmennus on räätälöity asiakkaan toiveiden mukaan. Vedän myös Helsingin seudun kauppakamarin klubeja ja valmennan useiden koulutusorganisaatioiden kautta.